Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Szöveg másolása Word-ből

2012.04.10

A Word-ből másolt szövegek formázása rendszerint rosszul jelenik meg. Ez nem eOldal sajátosság, hanem minden webes szerkesztőt elrontanak az Office kódjai. Mégis van megoldás!

word.jpg

A hiba/jelenség oka:

A Word-ből, Excel-ből, vagy akár Power Point prezentációból átmásolt szövegek formázása olyan kódokat tartalmaz, amitől a szabványos weboldalkódolás megbolondul. A Microsoft-nak köszönhető borzalom az átlag felhasználó számára nem látható rettenetes dolgokat képes művelni a weboldallal, olykor a megjelenítést a script-ek akár le is béníthatják. A szűrésük nem egy szerű, nem automatizálható minden helyzetre.

A helyes szövegbeszúrás azért is fontos, mert a nem látható Word kódok lassítják az oldalbetöltést, egyes böngészőkkel a megjelenítésben más-más eredményt adhatnak. Azaz csak gondot okoznak a Word-ből jövő szövegek, idézetek!

A megoldás:

Szerencsére az eOldal szerkesztője erre is megoldást ad! A Word-ből jövő csúnya kódok kiszűrhetőek. A lehetőségek.

  • Ha Word-ből másolsz szöveget, soha ne használd a COPY/PASTE (CTRL+C/CTRL+V) parancsokat! Ugyancsak ne használd a sima "Beillesztés" ikont: paste1.png
  • A Word-ös szöveg beillesztésére első körben alkalmazd a "Beillesztés formázás nélkül" ikont, melynek a jele: paste2.png
  • Ha fontosak az alap szintű Word formázások, akkor végső esetben próbálkozz a "Beillesztés Word-ből" ikonnal, melynek ez a jele: paste3.png De ezzel is kerülhetnek be hibás kódok, mert a kódszűrés nem tökéletes!
  • Ha már egy bejegyzést elrontottak a Word formázások, mert nem a fenti ajánlott két módszer egyikével szúrtad be a szöveget, akkor javasolt a bejegyzés teljes tartalmát kitörölni, de nem elég a sima kijelölés és törlés, mert a rossz kódok ottmaradhatnak a szövegben. A helyes kódtörléshez válts át "Forráskód" nézetbe. Ha már korábban megnézted egy simán kézzel írt szöveg forráskódját, akkor itt láthatod, hogy a Word milyen kódokat rondít bele weblapodba.

 Megoldás tehát van, csak körültekintően kell eljárnunk. :)

 

Értesülj a legfrissebb híreinkről e-mailben!

A Hírlevél feliratkozáshoz add meg az e-mailcímed, és a törvényi előírások miatt a neved is. Segítséged köszönjük!

Naptár
<< régebbi Március / 2020 újabb >>

 

 

| RSS | Webszelet (WebSlice) | Nyomtatás | Frissítve: 2020.03.23 | Fel ↑