Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Kerested már a weblapod?

2012.12.18

Mint egy elveszett kiskutyaA weblapok keresőkben elfoglalt pozíciója sok tényezőtől függ. Mi történik a jó helyezéssel, ha hagyod zárolni a weblapod?

Egy új lap és egy régi lap esetén is elsődlegesen a weblap tartalma és a weblap kódolása határozza meg együttesen a konkurens tartalmakhoz képesti elhelyezést, vagy egyáltalán a bekerülést. Korábban sok bejegyzést is közzé tettünk, mely a keresőoptimalizálásról szól. Egyről még nem írtunk, és ez pedig a weblap zárolása.

Mint arról korábban már írtunk, igen nagy arányban látogatóid a webes keresőkből jönnek eOldaladra. Ha nem látja lapod a kereső, akkor az pontosan olyan, mint egy elveszett kiskutya, senki sem tudja, hol van, és Neked fog a legjobban hiányozni. Ahogy egy kutyusra, úgy egy weblapra is oda kell figyelni, gondozni kell.

A legfontosabb szabály: Ha weblapod hagyod zárolni, akkor jelentősen veszít pozíciójából, vagy eltűnhet a keresőkből időlegesen. Ennek az az oka, hogy a zárolt weboldal egy olyan szimpla tartalmat ad a korábbi tartalomhoz képest, mely jelentősen eltér, jelentősen egyszerűbb, és más zárolt lap esetén is előfordulhat. Ezért a legfontosabb, hogy egyetlen napra se hagyd zárolódni a weblapod!

Nem csak a Google vagy a Bing keresőből esnek ki a zárolt lapok, hanem az eOldal Katalógus is csak a zárolás feloldását követően napok elteltével veszi újra észre azt.

Mikor kerülhet zárolásra egy weboldal:

  • Ha az Ingyenes csomagban van oldalad, és nem léptél be 3 havonta legalább egyszer.
  • Ha moderáció alá kerül oldalad (üzleti tartalom Ingyenes csomagban, 18+ tartalom jelszóvédelem nélkül, jogvédett tartalom, ...).
  • Ha lejárt előfizetésed, és nem kezelted a csomaghosszabbítást (45, 10 és 1 nappal a zárolás előtt küldünk üzenetet a rendeléskor és a regisztrációkor megadott e-mailcímeidre is, és a vezérlőben is láthatod a szükséges üzeneteket).
  • Ha saját domainnévvel rendelkezel és lejárt a regisztrációd, vagyis nem hosszabbítottad meg azt domainregsztrációs partnerünknél (ekkor a helyes domainnév beállítás kikapcsol, és más is beregisztrálhatja azt).

Érdemes tehát ezekre odafigyelni, hiszen mindegyik az általad szerkesztett weblappal van kapcsolatban. Így tehát hiába jól optimalizált az eOldal weblap motorja a keresők számára, és hiába jó minőségű weblapod tartalma, ha a fentiek valamelyike miatt hagyod zárolni weblapod, azt a Google vagy a Bing keresője is bünteti.

Kerested ma a weblapod? :)

Kapcsolódó bejegyzéseink:

 

Értesülj a legfrissebb híreinkről e-mailben!

A Hírlevél feliratkozáshoz add meg az e-mailcímed, és a törvényi előírások miatt a neved is. Segítséged köszönjük!

Naptár
<< régebbi Július / 2022 újabb >>

 

 

| RSS | Webszelet (WebSlice) | Nyomtatás | Frissítve: 2021.01.28 | Fel ↑