Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Garantált látogatók a Google keresőből?

2012.11.14

Biztos lehetsz benne, hogy ha az eOldalon készíted el weboldalad, arra eljutnak a látogatok. Miért? Mert a rendszerünkben lehelyezett lapok automatikusan belekerülnek a keresők találataiba. A jó helyezést mutatja, hogy minden 100 látogatóból 70 a keresőkből találja meg weblapjainkat.

Garantált látogatók

Miután elkészítetted weboldalad, arra saját, egyedi szöveges és képes tartalmat helyeztél el, a keresőmotorok máris nekiállnak feldolgozni. Pár napon belül "tudja" a Google, hogy valamit megosztottál a nagyvilággal.

Ez azért lehetséges, mert

  • az eOldal rendszere minden új weblap elkészítésekor fel van készítve arra, hogy a keresőmotorok könnyen rátaláljanak,
  • az eOldalak jól szerepelnek a keresők találataiban, így ez kihat az új oldalakra is, segíti azok helyezését (Page Rank, PR),
  • a weboldalt szerkesztő programozói tudás nélkül, könnyen tovább segítheti weblapja helyezését egyszerű kulcsszavazással (a kulcsszavazás témaköréről korábban már írtunk).

forgalom.png
forrás: Google Analytics (2012.10.14 - 2012.11.13)

Miért jó ez Neked?

Ahhoz, hogy weblapodra látogatókat "szerezz", ismerté kell tenned azt. Ez nem egyszerű feladat. Hiszen valahogy el kell juttatnod weboldalad linkjét valakinek, aki feltételezhetően majd érdeklődik az általad készített lap tartalma iránt. A keresők, mint a Google, vagy a Bing, sokat dolgoznak azon, hogy a felhasználóik megtalálják azokat a tartalmakat, melyek fontosak, érdekesek lehetnek számukra. Amennyiben weblapod értékesnek találják a keresőrobotok, melyek rendszeresen kutatják az internetet a tartalmak változásait kutatva, akkor megjegyzik azt, és beajánlják azt egy célzott kereséskor.

Az eOldal segítségével nagyon egyszerűen és gyorsan készítheted el weboldalad. Ha tartalmad releváns, akkor nagy rá az esély, hogy 100 látogatásból 70 a keresőkből talál rá oldaladra, 21 látogatást általad vagy ismerőseid által elhelyezett linkekre kattintva kap oldalad, 9 ismerős pedig közvetlenül írja be az oldalad nevét a böngészőbe.

Mennyi?

Persze, az arányok weblaponként eltérhetnek, hiszen minden lap más. A kisebb látogatottságú lapok esetén erősebb lehet a hivatkozásból jövő látogatások száma, és a közvetlen forgalom is. Azonban ezt az adatot könnyen ellenőrizheted, ha bemész a Statisztika menüpontba. A forgalmi források áttekintése az eOldal vezérlő / Statisztika / Egyéb / Látogatások oldal linkekről menüben lehetséges. Itt egyben látod a keresőkből és az egyéb lapokból jövő átkattintásokat is. A keresőket a nevükön keresd, mint pl. www.google.hu, plusz add hozzá az egyéb keresőből jövő értéket a "internetes keresőktől:" mellett lévő értékhez.

Ennél részletesebb statisztikákat speciális mérőmotor bekötésével tudsz kapni. A sablonban történő befűzése a Plusz és Üzleti csomagok felhasználóinak lehetséges.

 

Értesülj a legfrissebb híreinkről e-mailben!

A Hírlevél feliratkozáshoz add meg az e-mailcímed, és a törvényi előírások miatt a neved is. Segítséged köszönjük!

Naptár
<< régebbi Július / 2022 újabb >>

 

 

| RSS | Webszelet (WebSlice) | Nyomtatás | Frissítve: 2021.01.28 | Fel ↑