Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

A Weboldal-készítési szolgáltatás megszüntetése

2022.10.07

Tisztelt Felhasználónk! 

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Felhasználási Feltételek VIII. bekezdés 4. pontjával összhangban az eOldal szolgáltatásai az előzetes tervek szerint 2023. február 1-jével kivezetésre kerülnek, így azok igénybevételére csak 2023. január 31-ig van lehetőség. Ezt követően az eOldal online weboldalkészítő szolgáltatás meg fog szűnni. 

Az eOldal szolgáltatásain belül már létrehozott és az interneten elérhetővé tett weboldalak tovább élnek a megkötött előfizetés időtartamáig, de legkésőbb 2023. január 31-ig. Amennyiben az Ön szerződése a 2023. január 31. utáni időszakra is kiterjed, a fennmaradó időtartamra járó különbözet időarányos része visszatérítésre kerül a számlájára. 

Tájékoztatjuk továbbá, hogy 2022. október 1-jétől új szerződés megkötésére, illetve a meglévő szolgáltatás meghosszabbítására csak a fennmaradó időtartam erejéig, az adott csomag esetén alkalmazott fix előfizetési díj megfizetése ellenében van lehetőség. Ez az opció az admin felületen keresztül a szokásos módon érhető el. Az egyedi árakról további tájékoztatás itt olvasható: https://www.eoldal.hu/arlista/reszletek

Kérjük, hogy az eOldal szolgáltatásainak elérhetősége alatt, de legkésőbb 2023. január 31-ig a felhasználói profilján belül tárolt multimédiás tartalmak (szövegek, képek, videók, stb.) és mindennemű, a szolgáltatás adminisztrációs felületén keresztül elérhető adat mentéséről (fizetős csomagban FTP kapcsolat segítségével tartalmak átvitele) gondoskodni szíveskedjen. 2023. február 1-től ezek az adatok végérvényesen törlésre kerülnek, és visszaállításukra nem lesz lehetőség. 

Ezzel együtt az eOldal csapata tájékoztatja a felhasználókat, hogy a felhasználói fiók törlésének ideje: 2023. január 31.

Az adatbázis törlésének jogalapja: az általános adatvédelmi rendelet (az Európai Parlament és Tanács 679/2016 sz. Általános Adatvédelmi Rendelet, GDPR) 17. cikk (1) bekezdés a) pontja, mivel a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték.

Ezzel együtt az eOldal csapata tájékoztatja a felhasználókat, hogy a felhasználói profil és a szolgáltatás adminisztrációs felületének törlése nem érinti az eOldal alábbi, jogszabályon alapuló kötelező adatkezeléseit:

Kezelt adatok köre

A regisztrációhoz szükséges adatok: email cím, eOldal név (bejelentkezési felhasználónév).

Csomag előfizetéshez szükséges adatok: számlafizető neve, számlázási cím (ország, irányítószám, helység, utca, házszám), , továbbá cégek tekintetében adószám.

A csomag előfizetéshez kapcsolódóan kezelt további adatok: mobilszám, egyéb email cím, cégjegyzékszám.

Postai csekkes fizetési mód választása esetén kezelt további adatok: levelezési név, levelezési cím (ország, irányítószám, helység, utca, házszám).

A csomag előfizetési díjak fizetésével, számlázásával kapcsolatos adatkezelés az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvényen és a számvitelről szóló 2000. évi C. törvényen alapul.

eShop webáruház aktiválásához szükséges adatok: név/ cégnév, cím (közterület, irányítószám, település, ország), levelezési cím, email cím, kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma és nyilvántartó jegyző, cégjegyzékszám és nyilvántartó cégbíróság/hatóság, adószám, ÁFA-alanyiság. Az eShop webáruház aktiválása során további adatok adhatóak meg: EU adószám, telefonszám, fax, tevékenység gyakorlásának hatósági engedély száma és engedélyező hatóság, egyéb nyilvántartó hatóság és nyilvántartásba vételi szám, bankszámlaszám, IBAN és SWIFT kód, egyéb cégadatok, webcím.

A Felhasználó által beállított értesítésekhez további értesítési email cím adható meg.

Adatkezelés

Jogszabályi kötelezettségek teljesítése: Általános Adatkezelési Tájékoztató III.1. b) 2. u)

Jogalap

Az érintett hozzájárulása, valamint jogszabályban előírt kötelezettségek teljesítése céljából

Adatkezelés időtartama

A felhasználói adatokra és regisztrációra vonatkozó adatkezelés az esetleges jogszabályi kötelezettségek, hatósági megkeresések teljesítése céljából 5 hónapig, 2023. június 31-ig tart..

A Central Médiacsoport Zrt. a számviteli kötelezettségek teljesítése érdekében a 2000. évi C. törvény 169. §-a alapján 8 évig, illetve az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvényben meghatározott elévülési ideig kezeli a csomag előfizetési díjak fizetésével kapcsolatos

eOldal Profil adatok

Egyéb adatkezelési tudnivaló

Ügyfélszolgálat

A Central Médiacsoport Zrt. az ügyfélkapu részére küldött panaszokat, kérdéseket a csomag lejártáig tárolja, majd törli – a még folyamatban lévő ügyekben keletkezett levelezések kivételével.

Külső fizetési szolgáltatók

Általános Adatkezelési Tájékoztató XIII. pont B) pont

A csomag előfizetési díjak fizetése a Central Médiacsoport Zrt. Online Partnerkezelő (ún. OPK) rendszerén keresztül kezdeményezhető. AZ OPK rendszer üzemeltetése körében a WEBINFORM Consulting Kft (1025 Budapest, II. Szépvölgyi u 176 .) adatfeldolgozóként jár el.

A csekkes fizetést a Magyar Posta Zrt. (1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.) biztosítja.

Személyes adatokkal kapcsolatos tájékoztatás

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben a Weboldal tartalmaként személyes adata az Ön beleegyezése vagy jogszabályi felhatalmazás nélkül vált elérhetővé harmadik személyek számára, a GDPR-ban szereplő jogainak gyakorlását az üzemeltető – fent részletezett elérhetőségeire küldött írásbeli megkeresés esetén - abban az esetben is segíti, ha az adatok kezelője az adott eOldalt regisztrált Felhasználó.

Érintetti jogok és jogorvoslatok: a Central Médiacsoport Zrt. Általános Adatkezelési Tájékoztatója

Az esetleges kérdéseit az adatvedelem@centralmediacsoport.hu e-mail címre küldheti. Az adatkezelés és az érintetti jogok részletesen: https://www.eoldal.hu/adatvedelem/.

Köszönjük az eddigi megtisztelő bizalmat, amit szolgáltatásunk iránt tanúsított.  

Üdvözlettel: 

az eOldal csapata 

 

Értesülj a legfrissebb híreinkről e-mailben!

A Hírlevél feliratkozáshoz add meg az e-mailcímed, és a törvényi előírások miatt a neved is. Segítséged köszönjük!

Naptár
<< régebbi Október / 2022 újabb >>

 

 

| RSS | Webszelet (WebSlice) | Nyomtatás | Frissítve: 2022.10.17 | Fel ↑