Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

A legújabb eOldalas Startlap hírlevél válogatás

2010.06.25

Kép Az utóbbi egy hónapban az alábbi eOldal lapok jelentek meg a Startlap hírlevélben. Mint mindig, most is három-három oldal linkje jelent meg az utóbbi hat hírlevélben, illetve hetente a Startlap.hu oldalon.

2010. június 16. IX. évfolyam, 24. szám

Éremtár
Huszár Lajos éremtár gyűjteményének ad otthont Gyöngyösi könyvtár. Ha nincsen időnk ellátogatni oda, nézzük meg virtuálisan a tárlatot. A gyűjtemény anyaga felöleli a magyar államiság teljes történetét.
Kiki táskái
Aki kedveli az egyedi készítésű dolgokat, nagy örömét lelheti az alábbi gyűjteményben. Kiki saját készítésű táska-remekeit csodálhatjuk meg különböző kategóriákba csoportosítva.
Aikidó
Az Alapító (Uesiba Morihei) megfogalmazása szerint az aikidó egy olyan Út, amellyel le tudjuk győzni a konfliktusokat magunkban, és amellyel békét teremthetünk a Világegyetemben.

 

2010. június 9. IX. évfolyam, 23. szám

Kézzel készült dekorációk
Az oldal készítője fából faliórákat, fogasokat, képkereteket, hungarocellből pedig vidám faldíszeket készít két kézzel, elsősorban gyerekszobákba. Ezekkel a kisfia ihlette manó-tárgyakkal igyekszik minél több gyerkőc környezetét egyedibbé varázsolni.
Bogárhátú
Akinek a „bogár” szóra a Volkswagen legendás kisautója jut eszébe, itt a helye, szemezgessen a sok szép négykerekű fotója között.
Mindent a táncról
„Amikor táncolsz nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz míg odaérsz.” - legyen az hastánc, néptánc vagy hip-hop.

 

2010. június 2. IX. évfolyam, 22. szám

Körösközi Kulturális Egyesület
Az alakuló Egyesület fő célkitűzése a Körösköz vidékén élő, hazai és a határon túli magyarság történelmi és folklór hagyományainak, értékeinek felkutatása, bemutatása és ápolása. Mindez online változatban.
Korok, képek, kamerák
Egy miskolci állandó kiállításnak ad virtuális tárhelyet a lap, mely Dömötör Zoltán magángyűjteményére épül. A kiállítás technikatörténeti-kronológiai és tematikus rendezésben mutatja be a fotográfia történetét a XIX. Század második felétől napjainkig.
Rózsaföld
Mindent a rózsákról! A gyönyörű virág történelme, fajtái, és a rózsa jótékony hatásai, valamint annak felhasználásáról ad egy összefoglalót a lap.

 

2010. május 26. IX. évfolyam, 21. szám

Marie Antoinete
Miként vált az osztrák kislányból ünnepelt és irigyelt francia királyné, akit a nép haragja a döntő órán mégis guillotine-ra ítélt? Hogyan élt szerelemtelen, de életre szóló házasságban, és miként uralkodott a gyengekezű király helyett?
Gottlieb Daimler és a Mercedes
Gottlieb Daimler a Mercedes szülőapja, aki egyben feltalálója a gépkocsik hajtására alkalmas gyorsjárású, izzófejes belső égésű motornak is. Egy Mercedes rajongó állít emléket, katalogizálva számos modellt is.
Fa-, csont-, szarufaragás
György Gábor mesterember alkotásait tekinthetjük meg referencia oldalán. Alkotásait fából, csontból és szarufából készíti, faragja ki.

 

2010. május 19. IX. évfolyam, 20. szám

Időstanulás
Az iskola befejeztével fiatalon nem érnek véget a tanulmányok. Sőt, nyugdíjasként is van mit tanulni! Ebben hisznek, és küldetésüknek tartják ezt az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karának andragógia szakos hallgatói és tanárai.
A Dunatőkési vízimalom
A vízimalom és környéke természetvédelmi övezet. Ez az egyetlen téglaépítésű malomház. Ha nincs lehetőségünk elutazni Dunatőkésre, vagy kedvet szeretnénk kapni, csak kattintani kell a szép képekért.
Kiltau Kinga festőművész
Tíz év kreatív munkáját szedte össze a művésznő. Tekintsünk be webes galériájába, ahol akril- és olajfestmények mellett saját készítésű ékszereit is megtekinthetjük.

 

2010. május 12. IX. évfolyam, 19. szám

Tanulságos mesék
Aki azokat a régi meséket keresi, amit szülei mondtak csak úgy saját kútfőből, és szeretné érezni ismét azt a gyermeki borzongást, olvasgassa Orsovai Mária oldalát.
Kézilabdaportál
Aki szereti a kézilabdát, szeretne megtudni többet a csapatokról, a válogatottakról, vagy kíváncsi az eredményekre, játékoskeretekre, látogassa a gyakran frissülő kézilabdás oldalt.
Boka Gábor Filmkritikái
A fiatalember 4 kategóriába sorolva osztályoz általa látott filmeket különösebb kommentelés nélkül. Akinek borzalmas az Alkonyat és zseniális A Gyűrűk Ura, szemezgessen bátran, hátha valamit még nem látott a listából.

 

Mi az a Startlap hírlevél? Bővebben:

 

Értesülj a legfrissebb híreinkről e-mailben!

A Hírlevél feliratkozáshoz add meg az e-mailcímed, és a törvényi előírások miatt a neved is. Segítséged köszönjük!

Naptár
<< régebbi Október / 2022 újabb >>

 

 

| RSS | Webszelet (WebSlice) | Nyomtatás | Frissítve: 2022.10.17 | Fel ↑